Op 23 oktober 2017 hield bijzonder hoogleraar Felisa Tibbitts haar oratie getiteld “Human rights education: The good serve and reclaiming human rights”. Zij is, sinds 1 januari 2017, de eerste hoogleraar mensenrechten educatie in Nederland.

Als lid van de Soroptimistclub Merwekring vertel ik hier, met bescheiden trots, graag over. Deze leerstoel aan de universiteit van Utrecht is namelijk mogelijk gemaakt door de erfenis van Carla Atzema – Looman die van 1958 tot haar overlijden in 2013 soroptimist was (www.soroptimist.nl). Zijzelf was een maatschappelijk bewogen vrouw die zich onder meer als HR-functionaris bij Heineken heeft ingezet voor pensioenrechten voor vrouwen.

Professor Tibbitts heeft haar interesse voor onderwijs verbonden met haar passie voor vrede en mensenrechten. Aan de universiteit houdt professor Tibbitts zich bezig met de professionalisering van het onderwijs over mensenrechten en werkt daarbij samen met leraren en activisten. Zij verwacht van verbeterd onderwijs een positief effect op bijvoorbeeld het beroepsonderwijs voor politie, gezondheidszorg, leraren en sociaal werkers. Onderwijs over de rechten die ieder mens toekomen, waar ook ter wereld, is in haar visie essentieel om de waardigheid van ieder mens te beschermen.

mr. Janke Colombijn


Janke Colombijn-Broersma

mr. Janke Colombijn-Broersma

Letselschade, Personen- en familierecht

Telefoonnummer

0183 631 033

Emailadres

colombijn@dhcadvocaten.nl