mr. Hans Schuurbiers

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
schuurbiers@dhcadvocaten.nl

Hans Schuurbiers

“Samen de tactiek uitstippelen doe ik graag.”

Hans: “Als geboren en getogen Gorkumer voel ik me thuis bij DHC Advocaten. Inmiddels werk ik er al jaren met veel plezier en ben niet van plan ooit nog weg te gaan.”

Advocaat, curator en bedrijfsadviseur

“Ik treed vaak op als curator in faillissementen. In het insolventierecht spelen vaak grote belangen, het moet 100% goed geregeld zijn, anders loopt het spaak. Dat maakt het spannend, je moet je hoofd koel houden in alle hectiek, daar houd ik van. Als advocaat adviseer ik bedrijven op het gebied van het overeenkomstenrecht, ondernemingsrecht en insolventierecht. Ik word regelmatig betrokken bij aandeelhoudersperikelen, bedrijfsovernames en herstructureringen. Cliënten kunnen daarnaast bij mij terecht met andere, meer algemene, juridische vragen over hun bedrijfsvoering. Denk aan een incassozaak, geschillen met afnemers of leveranciers, maar ook aan samenwerkingsverbanden en het opstellen en beoordelen van overeenkomsten. Veel van mijn cliënten zijn actief in de vastgoed- en bouwbranche. Als het nodig is, procedeer ik uiteraard ook voor mijn cliënten.”

Samen tactiek uitstippelen

“Mijn vak is dynamisch en heel divers. Als advocaat ben je meestal van het begin af aan betrokken bij een zaak. Je schrijft stukken, adviseert, onderhandelt, procedeert en hebt vooral veel contact met je cliënten. Samen de tactiek uitstippelen met mijn cliënten doe ik graag, waarbij het veel voldoening geeft als ik ondernemers weer vooruit kan helpen, zodat zij hun blik op hun bedrijf kunnen richten.”

Specialismen

Hans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
–  Insolventierecht
–  Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

Hans is lid van: Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad) en Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A).

Hart voor Gorinchem

Hans is jaren lid geweest van het bestuur van Stichting De Open Kathedraal en het bestuur van de Stichting Stadsherstel Gorinchem. Deze laatste stichting zet zich in voor het behoud van historisch waardevolle en beeldbepalende panden in Gorinchem. Hans regelt nog steeds juridische zaken voor deze stichting.