mr. Marijke Bredius

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
bredius@dhcadvocaten.nl

Marijke Bredius

“Ik blijf maar terugkomen bij DHC.”

Na een aantal omzwervingen is Marijke nu écht geland bij DHC Advocaten. “Ik blijf maar terugkomen bij DHC”, lacht ze, “en dat is natuurlijk niet voor niks. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.”

Wonen in Maastricht, werken in Gorinchem

Marijke vertelt haar bijzondere verhaal. “Ik startte in 1992 mijn carrière bij DHC. Voor het werk van mijn man verhuisden we tijdelijk naar Afrika. Na terugkomst ben ik bij een advocatenkantoor in Nieuwegein aan de slag gegaan, maar al snel weer terug naar DHC. Vervolgens verhuisde ik naar Maastricht en na enkele jaren in het Maastrichtse gewerkt te hebben vroeg DHC of ik wilde invallen. Ja, natuurlijk! Dat invallen werd vast en betekent drie dagen van Maastricht naar Gorinchem reizen. Ik heb het er graag voor over. Bij DHC heerst een prettige sfeer, zijn de lijnen kort, gaan we samen voor kwaliteit en heb ik een prachtige werkplek. Dat wil ik niet meer missen!”

‘Ik word advocaat’

“Al op de middelbare school wist ik dat ik rechten ging studeren. Een andere studie was geen optie. Ik verkondigde al van jongs af aan ‘Ik word advocaat’. Het is immers een boeiend vak. Mijn eerste zaak was een echtscheiding en zo rolde ik in het personen- en familierecht. Het heeft zo moeten zijn, want dit interessante en uitdagende rechtsgebied heb ik niet meer losgelaten.”

Kers op de taart

“Op kantoor ben ik degene die het meest procedeert. Personen- en familierecht brengt dat nu eenmaal met zich mee. Processtukken opstellen doe ik graag en een zitting is voor mij ‘de kers op de taart’, maar vooral is het van belang oog te hebben voor, vaak emotionele, privéproblemen. Die problemen vlot en naar tevredenheid oplossen, zodat partijen weer samen door één deur kunnen, geeft me veel voldoening.”

Specialismen

Marijke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
–  Personen- en Familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Tuchtcommissie

Marijke is plaatsvervangend secretaris van de Tuchtcommissie voor de Kennisintensieve Dienstverlening (KID)

Hart voor Gorinchem

Marijke reist 160 kilometer enkele reis naar haar werkplek in Gorinchem. Daar blijkt wel uit hoeveel hart ze heeft voor deze prachtige stad!