mr. Janke Colombijn-Broersma

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
colombijn@dhcadvocaten.nl

Janke Colombijn-Broersma

“Rechten en fysiotherapie zijn voor mij een gelukkige combinatie.”

Dit klinkt wellicht vreemd, maar is het niet voor Janke. Ze legt uit: “Ik werd uitgeloot voor de studie geneeskunde en ging als alternatief fysiotherapie studeren. Uit interesse volgde ik ook de rechtenstudie. Mijn medische kennis kan ik goed gebruiken in mijn juridische specialisaties letselschade en psychiatrisch patiëntenrecht. Ik heb veel contact met artsen en kan de meeste medische stukken zelf lezen. Mijn studies zijn voor mij een heel gelukkige combinatie.”

Mens achter de cliënt

“Het werk van letselschadespecialist geeft mij veel voldoening”, vervolgt Janke. “In letselschadezaken gaat het er vaak om dat cliënten hun leven willen oppakken na een ongeval. Dit stimuleer ik graag, bijvoorbeeld door financiële middelen voor ze te regelen, een omscholing en/of voorzieningen in hun huis. Ik kijk vooral naar de mens achter de cliënt en het doet me goed als iemand weer vooruit kan kijken.”

Groot inlevingsvermogen

“Dat geldt trouwens ook voor mijn kantoorgenoten. We beschikken bij DHC over een groot inlevingsvermogen. Verder is iedereen deskundig in zijn eigen specialisaties. Zo vormen we een professioneel team. Niet alleen richting onze cliënten, maar ook intern. Er heerst een goede sfeer, we zijn wars van hiërarchische verhoudingen. Niet voor niks zijn medewerkers van DHC zo loyaal. Dat vertrouwen straalt ook af op onze cliënten.”

Hart voor Gorinchem

Janke is lid van Soroptimistclub Merwekring. (voorzitter 2015/2016). Soroptimist International ondersteunt wereldwijd de rechten van de vrouw. De Merwekring geeft deze ondersteuning een lokaal karakter door in de regio diverse activiteiten te organiseren.

Specialismen

Janke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
–  Letselschaderecht
–  Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

LSA

Janke is lid van: Vereniging Letsel Schade Advocaten (LSA).

Raad van Discipline in het ressort Den Haag

Janke is lid van de Raad van Discipline in het ressort Den Haag (Raad van Discipline in het ressort Den Haag).