Hart voor Gorinchem

Vraag een Gorkumer om een advocatenkantoor in zijn stad te noemen en de kans is groot dat ‘DHC Advocaten’ het antwoord is. We zijn het grootste advocatenkantoor in Gorinchem en daar zijn we best trots op. Niet voor niks is ons logo ontstaan uit de vlag en het wapen van Gorinchem. Van oudsher heeft DHC veel trouwe cliënten uit de regio. Al weten inmiddels ook veel cliënten daarbuiten ons prima te vinden.

Markant pand

Ons markante pand aan de Grote Markt is een heuse bezienswaardigheid. Het pand dateert uit 1902, is ontworpen door de bekende Gorkumse architect J. de Bie en behoort tot de meest bekende bouwwerken in Gorinchem. Vooral de Jugendstil-elementen en het kenmerkende dak springen in het oog. Interessant detail: de bouwtekeningen hangen aan de muur in ons kantoor.

Vertrouwd gezicht

Al sinds de zeventiger jaren zijn we gevestigd aan de Grote Markt. We mogen gerust concluderen dat niet alleen ons kantoor een lange historie heeft, maar ook onze huidige advocatenpraktijk een traditie van continuïteit kent. Wij zijn een vertrouwd gezicht in de regio Gorinchem.

Betrokken

Als kantoor zijn we maatschappelijk betrokken door sponsoring van Gorinchemse verenigingen en evenementen, zoals de Zomerfeesten Gorinchem. De meeste kantoorgenoten zijn woonachtig in de (regio) Gorinchem en maken daar onderdeel uit van het sociale leven. Meer hierover leest u op de persoonlijke pagina’s van onze advocaten.

“Grote Vriend” van Stichting Stadsherstel Gorinchem.

DHC Advocaten is een sponsorverbintenis met Stichting Stadsherstel Gorinchem (SSG) aangegaan. Deze verbintenis houdt in dat DHC Advocaten de bokalen voor de jaarlijks door SSG uit te reiken Stadsherstelprijzen ter beschikking stelt. De glazen bokalen zijn vervaardigd door de Gorinchemse kunstenaar Olaf Stevens. Daarnaast doneert DHC Advocaten jaarlijks een bedrag ter ondersteuning van de activiteiten van SSG. Als blijk van waardering mag DHC Advocaten zich voortaan “Grote Vriend” van SSG noemen.

SSG zet zich sinds 1976 in voor het behoud van historisch waardevolle en beeldbepalende panden in Gorinchem. De panden worden gerestaureerd of gerenoveerd waardoor het karakter van de stad behouden blijft. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij de maatschappelijke betrokkenheid van DHC Advocaten met de stad Gorinchem.

Jaarlijks worden door SSG de zogeheten Stadsherstelprijzen uitgereikt. Uit een aantal door SSG genomineerde bouw-/renovatieprojecten in Gorinchem mogen zowel het publiek (Stadsherstel Publieksprijs) als het bestuur van SSG (Stadsherstelprijs) een winnaar kiezen. Deze winnaars krijgen naast eeuwige roem dus ook de door DHC Advocaten ter beschikking gestelde bokalen als trofee mee naar huis. Voor verdere informatie over de uitreiking van de Stadsherstelprijzen wordt verwezen naar de website van SSG.

“Vanuit mijn interesse voor architectuur ben ik er trots op om in zo’n prachtig pand te werken.”

_Edy Hoogendam

Over ons

Beeldmerk

DHC Logo animatie

Het logo is een samenvoeging van vlag (lijnen), wapenschild (patroon) Gorinchem en DHC blauw. Samen versmolten in een nieuwe vlag.