Personen- en familierecht

“U wilt een goede omgangsregeling treffen voor uw kinderen, maar weet niet hoe?”

“Moet er een ouderschapsplan opgesteld worden?”

“Een correcte boedelverdeling en alimentatieregeling afspreken, hoe werkt dat?”

“Wilt u een naamswijziging ondergaan?”

Naast alle emoties die vanzelfsprekend spelen bij een echtscheiding, komt er ook juridisch veel bij kijken. We kunnen ons voorstellen dat u al snel door de juridische bomen het bos niet meer ziet. DHC zorgt, in een informele sfeer, snel voor helderheid!

Onze specialist personen- en familierecht mr. Marijke Bredius neemt uw juridische zorgen graag en snel uit handen. Zij legt u in begrijpelijke taal uit waar u aan toe bent en zorgt voor houvast en balans in een voor u moeilijke tijd. Doorgaans hebben partijen baat bij een oplossing buiten rechte, maar als dit niet mogelijk is, staat Marijke vierkant achter u bij de rechter en gaat samen met u voor het beste resultaat.

Marijke volgt juridische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en is altijd op de hoogte van de laatste wettelijke regelingen en meest recente jurisprudentie. Zo weet u zeker dat uw juridische belangen bij haar in zeer deskundige handen zijn.

Onderwerpen

Veel voorkomende adviesvragen en geschillen gaan over echtscheidingen en aanverwante regelingen (zoals scheiding van tafel en bed, ouderschapsplan, voorlopige voorziening, omgangsregeling en alimentatie), maar ook over de volgende onderwerpen:

  • Ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen
  • Erkenning en ontkenning vaderschap
  • Adoptie
  • Leerplichtzaken
  • Naamswijziging
  • Ontheffing en ontzetting van het ouderlijk gezag