mr. Edy Hoogendam

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
hoogendam@dhcadvocaten.nl

Edy Hoogendam

“Kwaliteit, daar gaat het om.”

De rol van de advocaat verandert. Edy: “Een goede advocaat stelt de vraag ‘Waar heeft mijn cliënt behoefte aan?’. Het antwoord is: kwaliteit. Onze toegevoegde waarde zit in de techniek van ons vak. DHC advocaten werken, ieder in hun eigen specialisatie, op hoog niveau. Met onze, vaak trouwe, cliënten als gesprekspartner. Dat wordt gewaardeerd.”

Connected

Ook op het vlak van digitalisering is Edy klaar voor de toekomst. “Ik denk dat ik behoorlijk ‘connected’ ben. In realiteit ben ik veel op kantoor, maar in theorie kan ik vanuit elke plek werken, want vrijwel alles gaat digitaal. Dat is bovendien erg handig gebleken in de coronatijd.

Onderhandelaar

“Ik ben al sinds 1981 met veel plezier advocaat en curator”, vervolgt Edy. “Als toch wel gedreven onderhandelaar en liefhebber van cijfertjes is het niet vreemd dat ik mij heb gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. In deze rechtsgebieden komt het handelsmatige aspect het meest terug.”

Vrije tijd

“Daarnaast heb ik een brede belangstelling voor onder andere kunst en architectuur. Als zoon van een akkerbouwer ben ik bovendien nog steeds geïnteresseerd in het boerenvak.”

Specialismen

Edy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
–  Insolventierecht (Faillissement, Surseance van betaling)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Insolad

Edy is lid van: Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad).

Hart voor Gorinchem

Edy heeft veel affiniteit met het rivierengebied. Hij is voorzitter van het FOWW, de stichting Fonds Ontwikkeling Wonen & Welzijn, een goede doelen fonds dat bijdraagt aan het verhogen van de kwaliteit van de Gorcumse samenleving. Daarnaast zet hij zich actief in voor diverse andere verenigingen en is hij lid van de Industriële Kring Gorinchem.

Relevante blogs