mr. Maarten Smits

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
smits@dhcadvocaten.nl

Maarten Smits

“Advocaat zijn gaat om het efficiënt oplossen van problemen.”

Maarten: ”Advocaat zijn gaat om het efficiënt oplossen van problemen. Zeker als het lukt dan geeft mij dat een enorme adrenalinekick. Bij DHC Advocaten werk ik iedere dag samen met collega’s om de belangen van onze cliënten zo effectief mogelijk te behartigen.”

Studie & achtergrond

Na het afronden van zijn studie rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft Maarten, voor zijn overstap naar de advocatuur, voor projectontwikkelaars en lokale overheden gewerkt. ”Zeker de kennis die ik heb opgedaan gedurende mijn werkzame periode als jurist bij lokale overheden kan ik als advocaat iedere dag gebruiken. Als je weet hoe de hazen binnen de gemeentewereld lopen, kan je voor cliënten die een conflict hebben met de overheid het maximale resultaat behalen.”

Kritisch, zorgvuldig en pragmatisch

”Een goede advocaat is kritisch, zorgvuldig en pragmatisch. Kritisch bij het beoordelen van door overheidsinstellingen of private partijen opgeworpen stellingen. Zorgvuldig in het onderbouwen van de namens cliënten aangevoerde stellingen. En zoekt altijd naar pragmatische oplossingen, zodat het voeren van rechtszaken zo veel mogelijk wordt voorkomen. Bedrijven en particulieren voeren immers bij voorkeur geen rechtszaken, maar soms is het onvermijdelijk.”

Specialismen

Scherp aan de wind

In het weekend en ’s avonds is Maarten regelmatig op het water te vinden. ”Ik vind windsurfen en zeilen geweldig leuk. Bij zeilen en windsurfen is de kunst om zo scherp mogelijk aan de wind te varen. Hoe scherper aan de wind, hoe hoger de snelheid van het vaartuig. Daarin zie ik een duidelijke overeenkomst met de advocatuur. In de advocatuur is het eveneens de uitdaging om zo doelmatig mogelijk het optimale resultaat voor cliënten te bereiken.”