mr. Merel Koorengevel

Telefoonnummer
0183 631 033

Emailadres
koorengevel@dhcadvocaten.nl

Merel Koorengevel

“Een goede advocaat zoekt naar de best haalbare oplossing die echt werkt voor de cliënt.”

Merel: “Het is belangrijk dat de cliënt je ziet als sparringpartner waarbij je als advocaat echt goed moet luisteren naar wat de cliënt zegt en wat de cliënt wil. Daarbij is kunnen anticiperen op de inhoud van de zaak ook erg belangrijk”. 

Studie en achtergrond

Voordat Merel aan haar rechtenstudie met specialisatie ondernemingsrecht begon heeft zij de studie bedrijfskunde MER gevolgd en afgerond. “Tijdens mijn bedrijfskundige opleiding heb ik vraagstukken multidisciplinair leren benaderen. Voor de cijfermatige kant van een vraagstuk draai ik mijn hand niet om”. 

Ondernemen zit in mijn bloed

“Zelf kom ik uit een ondernemersfamilie, waarbij ik jaren werkzaam ben geweest in het familiebedrijf. Tijdens mijn studie ben ik ook zelf een bedrijf gestart omdat ik wilde ondernemen maar ook wilde ervaren hoe het is om als ondernemer werkzaam te zijn. Voor mij was het ook logisch dat ik mij zou toeleggen op het ondernemingsrecht.” 

Specialismen

Anticiperen op je omgeving 

In haar vrije tijd houdt Merel zich bezig met atletiek en dan vooral hardlopen. Elke wedstrijd is anders. Dit alles maakt dat je per wedstrijd moet anticiperen en snel moet kunnen schakelen. Dit zijn kwaliteiten die ik in mijn dagelijkse leven als advocaat ook toe moet passen.”