mr. Edy Hoogendam


“Kwaliteit, daar gaat het om.”

De rol van de advocaat verandert. Edy: “Een goede advocaat stelt de vraag ‘Waar heeft mijn cliënt behoefte aan?’. Het antwoord is: kwaliteit. Onze toegevoegde waarde zit in de techniek van ons vak. DHC advocaten werken, ieder in hun eigen specialisatie, op hoog niveau. Met onze, vaak trouwe, cliënten als gesprekspartner. Dat wordt gewaardeerd.”

Connected

Ook op het vlak van digitalisering is Edy klaar voor de toekomst. “Ik denk dat ik behoorlijk ‘connected’ ben. In realiteit ben ik veel op kantoor, maar in theorie kan ik vanuit elke plek werken, want vrijwel alles gaat digitaal. Erg handig in een altijd hectische werkomgeving.”

Onderhandelaar

“Ik ben al sinds 1981 met veel plezier advocaat en curator”, vervolgt Edy. “Als toch wel gedreven onderhandelaar en liefhebber van cijfertjes is het niet vreemd dat ik mij heb gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. In deze rechtsgebieden komt het handelsmatige aspect het meest terug.”

Hardlopen en meer

“Buiten werktijd hou ik me bezig met hardlopen. Daarnaast heb ik een brede belangstelling voor onder andere kunst en architectuur. Als zoon van een akkerbouwer ben ik bovendien nog steeds verknocht aan het boerenvak.”

Specialisatie

Edy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht (Faillissement, Surseance van betaling);
  • Ondernemingsrecht (Agentuur en distributie, Beroepsaansprakelijkheid, Bestuurdersaansprakelijkheid, Fusies en overnames, Vennootschappen, Verenigingen en stichtingen).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.