mr. Ruud Degenaar


“DHC is degelijk in positieve zin.”

“Degenaar en degelijk. Dat klinkt een beetje hetzelfde, hè?”, zegt Ruud geamuseerd, “en dat klopt ook. Zo heb ik, of beter gezegd, heeft DHC onze advocaten altijd opgevoed. Wij zijn een degelijk kantoor, in de positieve zin van het woord: betrouwbaar en stabiel. Onze medewerkers zijn loyaal en onze cliënten ook, sommigen al meer dan 30 jaar. Een teken dat onze manier van werken en de resultaten, die we boeken, gewaardeerd worden.”

Creativiteit en communicatie

Ruud is al meer dan 40 jaar verbonden aan DHC, waar hij als broekie van 23 jaar als stagiaire startte. De advocatuur heeft Ruud van meet af aan geboeid. “Als advocaat ga je op een creatieve en analytische manier om met een juridisch probleem. Verder staat de communicatie met de cliënt, wederpartij en rechter centraal en de manier waarop je die communicatie vormgeeft. Dat is altijd weer een uitdaging!”

Rechter of advocaat?

Voor die keuze heeft Ruud ooit gestaan. “Ik heb ruim 10 jaar als kantonrechter -plaatsvervanger gewerkt en op enig moment overwogen om over te stappen. Heel even maar, hoor. Want ik wist dat ik de contacten met cliënten en wederpartijen zou gaan missen. De advocatuur is beweeglijker en dynamischer dan de rechterlijke macht. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik als advocaat door ben gegaan.”

Varen, kunst en Feijenoord

“In mijn vrije tijd vaar ik graag met ons 100 jaar oude zalmschouwtje. Verder ben ik erg geïnteresseerd in moderne beeldende kunst, zeker ook in Gorcumse kunstenaars als bijvoorbeeld Ad Dekkers en Ad de Keijzer. Ik ben voorts fanatiek supporter van Feijenoord. Samen met mijn zoon heb ik al jaren een seizoenkaart. Tot mijn grote plezier is Feyenoord in 2017 eindelijk weer eens kampioen geworden. Dat smaakt naar meer.”

Specialisatie

Ruud heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk (Burgerlijk recht);
  • Huurrecht (Bedrijfsruimte, Woonruimte).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.